STN ISO 10227: 2000 (01 1426), Skúšanie a hodnotenie vplyvov nárazov (jednoduchých otrasov) na človeka/analógie človeka. Technické hľadiská. Pokyny. - Žiaran, Stanislav; Bendis, Robert (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto norma obsahuje ISO 10227: 1996