STN EN ISO 4288: 2000 (01 4449), Geometrické špecifikácie výrobkov (GPS). Charakter povrchu: Profilová metóda - Pravidlá a postupy pri posudzovaní charakteru povrchu (ISO 4288: 1996). - Barysz, Igor; Čillík, Ladislav; Sekerešová, Drahomíra (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN ISO 4288: 1997