STN EN 583-3: 2003 (01 5019), Nedeštruktívne skúšanie. Skúšanie ultrazvukom Časť 3 Prechodová technika - Gabriška, Pavel; Lakatoš, Peter (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 583-3: 1997