STN EN 583-5: 2003 (01 5019), Nedeštruktívne skúšanie. Skúšanie ultrazvukom Časť 5 Charakteristika a stanovenie veľkosti chýb - Drang, Jozef; Lakatoš, Peter; Dvořak, Jaroslav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 67 Nedeštruktívne skúšky; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 80 Nedeštruktívní zkoušení (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma obsahuje českú verziu EN 583-5: 2000 a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza anglické znenie STN EN 583-5 z októbra 2001 v celom rozsahu
Spracovateľ: Jozef Drang, Peter Lakatoš, Jaroslav Dvořak. Technická normalizačná komisia: TNK 67 Nedeštruktívne skúšky, TNK 80 Nedeštruktívní zkoušení
Keywords: normy