STN EN 81-50: 2015 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Kontroly a skúšky Časť 50 Pravidlá na konštrukciu, výpočty, kontroly a skúšky súčastí výťahu - Gatial, Miroslav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2015)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 81-50: 2014