STN EN 12385-9: 2003 (02 4401), Oceľové laná. Bezpečnosť Časť 9 Uzavreté vinuté nosné laná pre zariadenia lanových dráh určených na prepravu osôb - Comorek, Jozef; Jánoška, Ivan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou veriou EN 12385-9: 2002