STN EN 288-9: 2002 (05 0310), Stanovenie a schválenie postupov zvárania kovových materiálov Časť 9 Skúška postupu zvárania na montážne zváranie rúr pozemných a morských rúrovodov - Paldanová, Iveta (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 288-9: 1999