STN EN 730-1: 2003 (05 4230), Zariadenia na plameňové zváranie. Bezpečnostné zariadenia Časť 1 Bezpečnostné zariadenie s poistkou proti spätnému vniknutiu plameňa - Paldanová, Iveta; Lakatoš, Peter (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto národná norma je slovenskou verziou EN 730-1: 2002