STN EN 13001-2: 2016 (27 0043), Bezpečnosť žeriavov. Všeobecný návrh Časť 2 Účinky zaťaženia - Rusňák, Peter (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 13001-2: 2014