STN P CEN/TS 13649: 2016 (83 4756), Ochrana ovzdušia. Stacionárne zdroje znečisťovania. Stanovenie hmotnostnej koncentrácie jednotlivých plynných organických zlúčenín. Sorpčná metóda odberu vzoriek a extrakcia rozpúšťadlom alebo tepelná desorpcia. - Borovská, Daša (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto predbežná norma je slovenskou verziou CEN/TS 13649: 2014