STN EN 10253-1: 2002 (13 2200), Potrubie. Oceľové tvarovky na naváranie na tupo Časť 1 Uhlíková oceľ na tvárnenie na všeobecné používanie bez osobitných kontrolných požiadaviek - Pivoňka, Michal; Drang, Jozef; Janíček, Miloslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 10253-1: 1999 v českom jazyku