STN EN 12516-3: 2003 (13 3022), Armatúry. Pevnostný návrh plášťa Časť 3 Experimentálna metóda - Madár, Ján; Bendis, Robert (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 12516-3: 2002