STN EN 12569: 2002 (13 3065), Priemyselné armatúry. Armatúry na chemické a petrochemické priemyselné procesy. Požiadavky a skúšky. - Madár, Ján; Škamla, Ján; Janíček, Miloslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 12569: 1999 vrátane jej opráv AC: 1999 a AC: 2000 v českom jazyku