STN EN 12929-1: 2016 (27 3017), Bezpečnostné požiadavky na zariadenia určené na osobnú lanovú dopravu. Všeobecné požiadavky Časť 1 Požiadavky platné pre všetky zariadenia - Hiľovský, Róbert (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12929-1: 2015