STN EN 12930: 2016 (27 3018), Bezpečnostné požiadavky na zariadenia určené na osobnú lanovú dopravu. Výpočty. - Hiľovský, Róbert (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12930: 2015