STN EN 10242: 2000 (13 8200), Tvarovky z temperovanej liatiny s rúrkovými závitmi. - Kubaský, Juraj; Ponca, Viliam (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN 10242: 1994