STN EN 1254-1: 2002 (13 8400), Meď a zliatiny medi. Potrubné armatúry Časť 1 Tvarovky so zakončením na tvrdé a mäkké spájkovanie k medeným rúram - Bayer, Pavol; Lakatoš, Peter (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 1254-1: 1999