STN EN 12209: 2004 (16 6250), Stavebné kovanie. Zámky a uzávery. Mechanicky ovládané zámky, uzávery a zapadacie plechy. Požiadavky a skúšobné metódy. - Panáček, Pavol; Blahuta, Marcel (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 12209: 2003