STN EN 60335-2-8: 2016 (36 1055), Elektrické spotrebiče pre domácnosť a na podobné účely. Bezpečnosť Časť 2-8 Osobitné požiadavky na elektrické holiace strojčeky, strojčeky na strihanie vlasov a na podobné spotrebiče - Vámošiová, Iveta; Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60335-2-8: 2015
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 60335-2-8 z apríla 2016, ktorá od 1. 4. 2016 nahradila STN EN 60335-2-8 z mája 2004 v celom rozsahu. STN EN 60335-2-8 z mája 2004 sa môže súbežne s touto normou používať do 20. 7. 2018
Spracovateľ: Iveta Vámošiová. Technická komisia: TK 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie
Keywords: normy