STN EN 1726-2: 2002 (26 8818), Bezpečnosť priemyselných vozíkov. Vozíky s vlastným pohonom s nosnosťou do 10 000 kg vrátane a vlečné vozíky s ťažnou silou do 20 000 N vrátane Časť 2 Ďalšie požiadavky na vozíky so zdvíhacou plošinou vodiča a vozíky špeciálne konštruované na pojazd so zdvihnutým bremenom - Volčko, Jaroslav; Jánoška, Ivan; Václavíková, Zoja; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 23 Zemné a stavebné stroje a priemyselné vozíky; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 123 Zdvíhací a manipulační zařízení (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 1726-2: 2000 v českom jazyku
Táto norma nahrádza anglické znenie STN EN 1726-2 z novembra 2001 v celom rozsahu
Spracovateľ: Jaroslav Volčko, Ivan Jánoška, Zoja Václavíková. Technická normalizačná komisia: TNK 23 Zemné a stavebné stroje a priemyselné vozíky, TNK 123 Zdvíhací a manipulační zařízení
Norma je nahradená normou STN EN ISO 3691-3 z februára 2019 v celom rozsahu
Keywords: normy