STN EN 81-73: 2017 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Osobitné používanie osobných výťahov a nákladných výťahov s povolenou dopravou osôb Časť 73 Fungovanie výťahov v prípade požiaru - Gatial, Miroslav; Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2017)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 81-73: 2016
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 81-73 z júla 2016, ktorá od 1. 7. 2016 nahradila STN EN 81-73 z novembra 2005 v celom rozsahu. STN EN 81-73 z novembra 2005 sa môže súbežne s touto normou používať do 31. 8. 2018
Spracovateľ: STAVTEES-ING, s. r. o., Ing. Miroslav Gatial. Technická komisia: TK 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky
Keywords: normy