STN EN 61557-8: 2017 (35 6230), Elektrická bezpečnosť v nízkonapäťových rozvodných sieťach so striedavým napätím do 1 000 V a s jednosmerným napätím do 1 500 V. Zariadenia na skúšanie, meranie alebo sledovanie činnosti prostriedkov ochrany Časť 8 Sledovače izolačného stavu v rozvodných sieťach IT - Čatloš, Marcel; Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 82 Elektrické prístroje a rozvádzače (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2017)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 61557-8: 2015 vrátane opravy EN 61557-8: 2015/AC Jun. 2016
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 61557-8 zo septembra 2015, ktorá od 1. septembra 2015 nahradila STN EN 61557-8 z februára 2008 v celom rozsahu. STN EN 61557-8 z februára 2008 sa môže súbežne s touto normou používať do 15. 1. 2018
Spracovateľ: INFOSERVIS, Krompachy, Marcel Čatloš. Technická komisia: TK 82 Elektrické prístroje a rozvádzače
Keywords: normy