STN EN 12195-2: 2003 (30 0080), Súpravy na upevňovanie bremien na cestných vozidlách. Bezpečnosť Časť 2 Viazacie popruhy vyrobené z chemických vlákien - Juhás, Pavol (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 12195-2: 2000