STN EN 12195-3: 2002 (30 0080), Súpravy na upevňovanie bremena na cestných vozidlách. Bezpečnosť Časť 3 Viazacie reťaze - Jánoška, Ivan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto norma obsahuje českú verziu EN 12195-3: 2001