STN EN 28846: 1997 (32 0883), Malé plavidlá. Elektrické prístroje. Ochrana pred vznietením okolitých horľavých plynov. - Tóth, Ladislav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 1997)
Táto národná norma je identiská s EN 28846: 1993