STN EN 29519: 1997 (32 2763), Stavba lodí a námorné konštrukcie. Stúpadlá skobových rebríkov. - Tóth, Ladislav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 1997)
Táto národná norma je identická s EN 29519: 1993