STN EN 61000-4-23: 2002 (33 3432), Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Časť 4-23 Metódy skúšania a merania. Metódy skúšania prvkov na ochranu pred HEMP a inými rušeniami šírenými vyžarovaním - Legíň, Milan; Kabrhelová, Ivana (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 61000-4-23: 2000 v českej verzii