STN EN 60068-2-45 + A1: 2001 (34 5791), Základné postupy skúšania vplyvu prostredia Časť 2 Skúšky. Skúška XA a návod: Ponorenie do čistiacich rozpúšťadiel - Nemčič, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 60068-2-45: 1992 vrátane jej zmeny A1: 1993 v českej verzii