STN EN 61242: 1999 (35 4130), Elektrické príslušenstvo. Navíjacie káblové predlžovacie prívody pre domácnosť a na podobné účely. - Čatlošová, Gabriela; Čatloš, Marcel (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 1999)
Táto národná norma je identická s EN 61242: 1997