STN EN 61143-1: 2002 (35 6222), Elektrické meracie prístroje. Zapisovače X-t Časť 1 Definície a požiadavky - Auxt, Anton; Štěpánek, Miloslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 61143-1: 1994 v českej verzii