STN EN 60335-2-9: 2004 (36 1055), Elektrické spotrebiče pre domácnosť a na podobné účely. Bezpečnosť Časť 2-9 Osobitné požiadavky na grily, hriankovače a podobné prenosné varné spotrebiče - Čermáková, Dagmar (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60335-2-9: 2003