STN EN 60335-2-45: 2003 (36 1055), Elektrické spotrebiče pre domácnosť a na podobné účely. Bezpečnosť Časť 2-45 Osobitné požiadavky na prenosné ohrievacie náradie a podobné spotrebiče - Onderko, Jozef (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60335-2-45: 2002