STN EN 60335-2-55: 2004 (36 1055), Elektrické spotrebiče pre domácnosť a na podobné účely. Bezpečnosť Časť 2-55 Osobitné požiadavky na elektrické zariadenia používané v akváriách a záhradných rybníčkoch - Onderko, Jozef (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60335-2-55: 2003