STN EN ISO/IEC 11172-1: 2001 (36 9137), Informačná technika. Kódovanie pohyblivých obrazov vrátane sprievodného zvuku pre číslicový záznam do rýchlosti 1,5 Mbit/s Časť 1 Systémy - Krchlíková, Jana; Granát, Luděk; Žára, Jiří (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN ISO/IEC 11172-1: 1995 v českom jazyku