STN EN 50244: 2001 (37 8371), Elektrické prístroje na detekciu horľavých plynov v obytných budovách. Návod na výber, inštaláciu, používanie a údržbu. - Staník, Anton; Pohludka, Jan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 50244: 2000 v českom jazyku