STN EN 577: 2001 (42 1405), Hliník a zliatiny hliníka. Tekutý kov. Špecifikácie. - Pivoňka, Michal; Smetana, Miloslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 577: 1995 v českom jazyku