STN EN 12144: 2000 (56 0249), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej alkality popola. Titračná metóda. - Barták, Ľubomír (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN 12144: 1996