STN EN 12136: 2000 (56 0261), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkového množstva karotenoidov a jednotlivých karotenoidových frakcií. - Barták, Ľubomír (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN 12136: 1997