STN EN 12689: 2001 (59 1030), Biotechnológia. Návod na hodnotenie čistoty, biologickej aktivity a stálosti produktov mikrobiálneho pôvodu. - Vyskoč, Ferdinand (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12689: 1998