STN EN 12468: 2002 (59 2011), Biotechnológia. Modifikované organizmy na použitie v životnom prostredí. Návod na stratégiu monitorovania pri zámernom uvoľňovaní geneticky modifikovaných rastlín. - Vyskoč, Ferdinand (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 12468: 1997