STN EN 12682: 2001 (59 2012), Biotechnológia. Modifikované organizmy na použitie v životnom prostredí. Návod na charakterizáciu geneticky modifikovaného organizmu analýzou funkčnej expresie modifikácie genómu. - Vyskoč, Ferdinand; Schlemmerová, Ljuba (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12682: 1998 v českom jazyku