STN EN 12685: 2001 (59 2014), Biotechnológia. Modifikované organizmy na použitie v životnom prostredí. Návod na stratégiu monitorovania pri zámernom uvoľňovaní geneticky modifikovaných mikroorganizmov vrátane vírusov. - Vyskoč, Ferdinand; Schlemmerová, Ljuba (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12685: 1998 v českom jazyku