STN EN 12686: 2001 (59 2015), Biotechnológia. Modifikované organizmy na použitie v životnom prostredí. Návod na stratégiu odberu vzoriek pri zámernom uvoľňovaní geneticky modifikovaných mikroorganizmov vrátane vírusov. - Vyskoč, Ferdinand; Schlemmerová, Ljuba (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12686: 1998 v českom jazyku