STN EN 1229: 2001 (64 3079), Plastové potrubné systémy. Rúry a tvarovky z termosetov vystužených sklom (GRP). Skúška tesnosti steny pri krátkodobom vnútornom tlaku. - Podzemná, Alžbeta (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 1229: 1996