STN EN ISO 9142: 2004 (66 8538), Lepidlá. Návod na výber štandardných laboratórnych podmienok starnutia na skúšanie lepených spojov (ISO 9142: 2003). - Smolár, Milan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN ISO 9142: 2003