STN EN ISO 787-16: 2001 (67 0520), Všeobecné metódy skúšania pigmentov a plnidiel Časť 16 Stanovenie relatívnej farbiacej schopnosti (alebo ekvivalentnej farbiacej hodnoty) a zosvetlenia farby pestrých pigmentov. Vizuálna porovnávacia metóda (ISO 787-16: 1986) - Mlynáriková, Jana; Kubátová, Hana; Joklová, Ludmila (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN ISO 787-16: 1995 v českom jazyku