STN EN 286-1 + A1: 2001 (69 5286), Jednoduché nevyhrievané tlakové nádoby na vzduch alebo dusík Časť 1 Tlakové nádoby na všeobecné použitie - Volčko, Vladimír (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 286-1 vrátane jej zmeny A1: 2000