STN EN ISO 1042: 2002 (70 4105), Laboratórne sklo. Odmerné banky (ISO 1042: 1998). - Juhás, Martin; Koldesiterová, Eva (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN ISO 1042: 1999 v českom jazyku