STN EN ISO 18086: 2021 (03 8384), Korózia kovov a zliatin. Určovanie korózie striedavým prúdom. Kritérie ochrany (ISO 18086: 2019). - Meliš, Maroš; Slovensko. Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko). Technická komisia č. 76 Korózia a ochrana materiálov proti korózii; Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky, Bratislava (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky, 2021)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 18086: 2020
Súbežný názov v angličtine, francúzštine, nemčine
Spracovateľ: Maroš Meliš, Košice
Táto norma nahrádza STN EN ISO 18086 z novembra 2019 v celom rozsahu
Normatívne referenčné dokumenty, súvisiace právne predpisy s. 2 ; literatúra s. 40
Keywords: normy; korózia; technické normy a štandardy -- Slovensko; technické normy a štandardy -- krajiny Európskej únie; Corrosion