STN EN 1097-8: 2021 (72 1187), Skúšky na stanovenie mechanických a fyzikálnych vlastností kameniva Časť 8 Stanovenie súčiniteľa urýchleného vyhladzovania kameniva - Remišová, Eva; Slovensko. Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko). Technická komisia č. 75 Kameň a kamenivo; Žilinská univerzita v Žiline (Žilina, Slovensko) (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky, 2021)
Táto norma obsahuje slovenskú verziu európskej normy EN 1097-8: 2020
Súbežný názov v angličtine, francúzštine, nemčine
Spracovateľ: Žilinská univezita v Žiline, Eva Remišová
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 1097-8 zo septembra 2020, ktorá od 1. 9. 2020 nahradila STN EN 1097-8 z februára 2010 v celom rozsahu
Normatívne referenčné dokumenty, súvisiace právne predpisy s. 2 ; literatúra s. 35
Keywords: normy; kamenivo; technické normy a štandardy -- Slovensko; technické normy a štandardy -- krajiny Európskej únie; fyzikálne vlastnosti kameniva; aggregates (building materials)